(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
BEZOVÁ ŠŤÁVA LIMONÁDA
Potřebné ingredience
5 květních úborů, 1/2 kg cukru, 1 nakrájený citron
Postup přípravy
na 5 litrovou láhev stačí toto množství, vše zalijeme vodou, povážeme celofánem, já klopím víčkem a nedozavírám..nechám týden ustát a každý den zamíchám. Po týdnu scedím, vychladím a dle potřeby členů rodiny naředím na správnou sladkost:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
behunka
(upraveno)
9. 6. 2014, 13:50
Mám problém. Mě se na pvrchu udělala po týdnu plíseň
buxus
(upraveno)
12. 6. 2014, 22:03
@behunka
Tak to nevím, co bylo špatně , nenechala jste ji ustát moc v teple, třeba? Míchala jste ji každý den...možná poradí další maminky, jaké mají s tímto zkušenosti. To mne mrzí, mne se to nestává.
cipkacipka
(upraveno)
29. 5. 2012, 20:28
dobrý den.dobrý recept.my děláme z bezu med a tak hledám i jiné recepty než pokvete..je to trvanlivá šťáva nebo se musí hned použít?a vodou se zalívá teplou nebo studenou?díky Jana
buxus
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:10
@cipkacipka
zalívám studenou a je to hned ke spotřebě. Kluci ji pijou neředěnou, my holky si ji ředíme, na nás je dost sladká
zizi_za
(upraveno)
29. 5. 2012, 21:06
@cipkacipka
Dobrý den Jano, jak děláte med z bezu? Díky Zuzana
zizi_za
(upraveno)
28. 5. 2012, 20:24
Dobrý večer Marcelo, mám dotaz jak dlouho vám tato šťáva vydrží? To bude asi na rychlou spotřebu, že? Mám 2,5 igelitky bezu tak hledám, co s ním krom šťávy provedu. Díky za recept!
buxus
(upraveno)
30. 5. 2012, 20:13
@zizi_za
Zuzi, spotřeba hned, přechovávám potom v lednici a dle potřeby ředím. Nikdy jsem ji ani nezkoušela nechat déle, ale myslím, že by to asi nešlo, že by kvasila....Kdysi jsem dělala z plodů bezu, ta se uchovávala a vydržela mi ve sklepě cca rok až dva...Ale bohužel nemohu najít recept, podle kterého jsem ji dělala...A i holky ji pily rády, ne jen že byla zdravá, ale taky krásně tmavá